Cara Membuat Puding Jagung

Cara Membuat Puding Jagung. Cara buat resepi puding jagung susu : Cara membuat puding jagung panggang:

1.343 resep puding jagung enak dan sederhana Cookpad
1.343 resep puding jagung enak dan sederhana Cookpad from cookpad.com

Blender corn cream dan 1/2 kaleng kernel corn, masukkan ke dalam campuran telur. Kalau tiada idea apa hendak disediakan, bolehlah cuba puding jagung. Masukkan ke panci, tambahkan 400 ml air, lalu masak sembari diaduk terus sampai mendidih.

Namun, Kamu Dapat Mengganti Santan Dengan Susu Uht.

Puding jagung saya hari ini sedap sekali, secukup rasa manis dan lemaknya. Wanginya juga harum, enak sekali. Cara membuat puding jagung manis.

Masukkan Susu Cair Dan Jagung Manis Yang Telah Dihaluskan, Aduk Rata.

Jika kamu suka dengan cemilan ini, tidak perlu repot selalu membeli di luar. Cara buat resepi puding jagung susu : Masukkan jagung ke dalam blender.

Kacau Sentiasa Sehingga Pekat Dan Berkilat.

Serut jagung lalu blender dengan air. Tambahkan santan kental, masukkan dengan cara menyaring dengan saringan. Masukkan ke panci, tambahkan 400 ml air, lalu masak sembari diaduk terus sampai mendidih.

Selanjutnya Masukkan Air Perasan Jagung.

Menyediakannya pun sangat mudah dan cepat. Campurkan semua bahan di dalam periuk atau kuali. Masak santan kental, gula pasir, daun pandan, dan garam, setelah mendidih masukkan tepung maizena, masak sambil terus diaduk.

Pisahkan Kuning Telur Dari Putih Telur, Kocok Lepas.

Cara membuat puding jagung sama sekali tidak sulit. Kalau tiada idea apa hendak disediakan, bolehlah cuba puding jagung. Campur air jagung, skm, gula pasir, nutrijel, garam dan pewarna kuning, lalu aduk hingga tercampur rata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.